Gastgezin gezocht

Voor dit lieve reutje zoeken we een gastgezin. Het liefst in de Noordkop. Hij is geboren op 8 november 2018. Hij woont nu bij ons en krijgt nu zijn puppy opvoeding. Ik zou het fijn vinden als hij rustig aan bij zijn nieuwe gezin kan wennen door met tijd op te bouwen. Dus eerst af en toe mee wandelen en dan weer een dagje en dan steeds langer. Het voordeel is dat u een jonge hond hebt maar de intensieve puppytijd voorbij bent.
Voor meer informatie zie hieronder. Maar een emaitje sturen mag ook altijd.
dutchwhitecreation@hotmail.com

Om alle honden genoeg aandacht te kunnen geven met een bijpassend sociaal leven zoeken we enthousiaste gastgezinnen. Liefst in Nh.

Een gezin wat het leuk vindt om een bijdrage te leveren aan de fokkerij van de witte herder en dat van dichtbij mee te maken zonder er zelf verantwoordelijk voor te zijn.

De hond wordt het huisdier van het gezin zonder aankoopkosten en blijft op naam staan van de fokker en zal na 2 jaar getest worden op (erfelijke) afwijkingen via DNA en röntgen. Alle fokgerelateerde kosten zijn voor de fokker en alle overige kosten, die een huisdier uiteraard heeft, voor het gastgezin (denk aan voer, mandjes en entingen e.d.). Indien de hond niet geschikt is voor de fok wordt de hond overgeschreven op naam van het gastgezin en zal hij/zij geen bijdrage kunnen leveren aan de fokkerij.

Als de hond wél geschikt is dan zal de hond na 24 maanden oud tijdens de loopsheid gedekt worden en zal de hond tijdelijk verhuizen naar de fokker om daar haar nest te krijgen en groot te brengen indien het een teef betreft. Dat zal in totaal rond de 10 weken zijn. Uiteraard is het gezin van harte welkom om dit proces mee te maken.

Indien het een reu betreft dan zal de reu (ook na 24 maanden oud en goedgekeurd) teefjes mogen ontvangen en dekken. Dat zal vaak plaatsvinden bij de woonplaats van de reu.

Geschikte gastgezinnen zijn gezinnen (1 of meer personen) die de tijd hebben om veel te ondernemen met de honden. Die het leuk vinden om cursussen te volgen en/of ringtrainingen aangezien de honden ook naar shows gaan om een keuringsrapport te ontvangen van een erkende keurmeester zodat er later een geschikte partner voor gevonden kan worden. Gezinnen die het leuk vinden om de hond overal mee naar toe te nemen en zo sociaal mogelijk op te voeden.

Uiteraard is een goed contact heel fijn voor beide partijen zo ook ervaring met het houden van honden/herders.

Mocht het goed bevallen is een 2e hond ook een mogelijkheid.